Duur van de dag training:  

5 uur incl. lunch


Onderdelen training:

theorie, sturen en manoeuvreren, remmen en uitwijken, plaat en gladde helling/bocht.

Theorie – in de theoretische uitleg wordt door middel van cijfers, illustratie en enthousiasme gewerkt aan de bewustwording van snelheid en de gevolgen daarvan. Daarnaast wordt ingegaan op de juiste zit- en stuurhouding, goede spiegelafstelling en correcte belading.

 

Remmen en Uitwijken – Hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voordat je stil staat. Daarnaast zit in de ‘remweg’ bovendien de reactietijd van de bestuurder. Tijdens deze oefening wordt duidelijk hoeveel remweg je nodig hebt bij welke snelheden en hoe alert je kunt reageren op een noodsituatie. Daarnaast komt in deze oefening het uitwijken naar links of rechts in noodstop situaties aan bod. Dit alles wordt door gebruik van het gladde gedeelte van de baan duidelijk wat gladheid hier voor invloed heeft.

AW 1117

 

Gladde helling / bocht – Kijken, waarnemen, reageren, corrigeren en herstellen. Dat is de opdracht tijdens de oefeningen op de helling. Door de combinatie van een gladde helling/bocht met water is het alsof je rijdt op platgeslagen sneeuw. Deze oefening wordt zowel naar beneden als omhoog gereden een unieke oefening in Nederland.

 

Sturen en manoeuvreren – De meeste schades in Nederland zijn het gevolg van bijzondere verrichtingen en manoeuvreren. Door middel van een stuurslalom uitgezet met obstakels van zachte pylonen wordt door de deelnemers geoefend in het voor en achteruit manoeuvreren. Door juist gebruik van de spiegels en diverse stuur houding en methode wordt geleerd om de slalom te rijden zonder de obstakels te raken.

 

Plaat – Een achterwielslip komt door de huidige moderne systemen in onze auto’s eigenlijk niet meer voor. Maar onze plaat heeft zo zijn eigen manier om deze systemen te foppen. Door de bewegingsplaat komt de auto in een achterwielslip en tijdens deze oefening wordt geleerd hoe om te aan met een uitbrekende auto en wordt tevens duidelijk wat onze huidige auto systemen voor ons “oplossen”.

 

Programma:

9:00 – 9:30 uur            ontvangst met wat lekkers

9:30 – 10:30 uur          theorie

10:30 – 11:30 uur        baanonderdeel 1*

11:30 – 12:30 uur        baanonderdeel 2*

12:30 – 13:30 uur        lunch met soep, 2 luxe broodjes, warme snack, jus d’orange, melk en fruit

13:30 – 14:30 uur        baanonderdeel 3*

14:30 – 15:30 uur        baanonderdeel 4*

15:30 – 16:00 uur        afsluiting met frisdrank

*) de volgorde van de training kan wisselen.


Doel van de training:

Deze training is bedoeld om bestuurders bewust te maken van de risico’s die het dagelijks verkeer met zich meebrengt. Doel is om gevaren te leren herkennen en te vermijden. De nadruk van deze training ligt op het voorkomen van ongevallen.


Groepsgrootte:

De groepsgrootte voor deze training is afgesteld op 10 deelnemers (excl. bijrijders). Deze deelnemers worden door 1 instructeur begeleid. Bij minder dan 5 deelnemers (exclusief bijrijders) gaat de training helaas niet door, ingeschreven deelnemers kunnen dan (kosteloos) een nieuwe datum plannen.


Auto:

Deze training wordt gevolgd met uw eigen auto. Het is ook mogelijk om deze training met een huurauto te volgen, voor de mogelijkheden en de kosten hiervan kunt u contact met ons opnemen.


Bijrijder:

Het is mogelijk om een bijrijder mee te nemen. Deze persoon zit samen met u in uw auto, neemt deel aan de theorie en wordt betrokken bij het trainingsprogramma. Desgewenst kunt u van zitplaats wisselen zodat u beiden deel kunt nemen aan de training. De bijrijder dient wel in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Jongeren onder de 18 jaar die in bezit zijn van een geldig rijbewijs mogen als bijrijder plaats nemen in de auto, mits de hoofd bestuurder op de begeleiderspas is bijgeschreven. Voor € 31,00 inclusief lunch en theorieles kunt u uw vriend, partner, collega, kinderen of buren meenemen. Dit kunt u aangeven in het boekingsformulier.


Kosten:

5-uurstraining met eigen auto, incl. cateringpakket prijs per persoon incl. BTW € 169,00
Bijrijder, incl. cateringpakket prijs per persoon incl. BTW € 31,00
 
Boek de training

Impressie

 

 

 

 

Wilt u deze training cadeau geven? Klik hier om een cadeaubon te bestellen.


Bestel overzicht

€ 169,00

Inhoud van de training:

Theorie
Sturen en manoeuvreren
Remmen en uitwijken
Plaat
Gladde helling/bocht